Jeg læste en alm. software bachelor (ingeniør på DTU) og game programmer kandidat-overbygning på ITU.
Du kan både få arbejde i den alm. software-branche med en spil-kandidat og i spilbranchen med en software-kandidat, men det er selvfølgelig en fordel med et helt klart match imellem uddannelse og ønsket arbejde.
Ang. forskellen på arbejdet i de to brancher, så er der ingen tvivl om at lønnen er bedre i den alm. software-branche, det er jobsikkerheden også og ofte også personalevilkårene. Der er selvfølgelig væsentlige forskelle inden for de enkelte firmaer. Indenfor almindelig softwareudvikling kan der selvfølgelig også være overarbejde op til deadlines og en del steder er det også uden kompensation (det man kalder "jobløn"). Men hvis man arbejder sådan et sted bør det så også være en del af ens generelle løn, som så bør være højere end hvis man arbejdede et sted hvor der aldrig var overarbejde.
Og ja programmører får bedre løn end grafikere, det gælder også i den alm. software-branche. Det skyldes jo at der er stor mange på softwareudviklere i hele verden. Jeg arbejder i den almindelige software-branche og vi har næsten 100 programmører pr. grafiker ansat. Og firmaets største problem er at der ikke uddannes nok softwareudviklere i Danmark, til at følge med kundernes efterspørgsel. Det bliver kun værre (og det gælder alle lande) i de næste 10 år. Det vil sige bedre for den enkelte softwareudvikler, da man er meget eftertragtet

Så som lønslave, mener jeg der er klare fordel i den alm. software-branche. Men hvis man vil starte noget op selv, så synes jeg mulighederne er meget bedre i spilbranchen. Dog er det selvfølgelig ikke realistisk at man lige efter studiet går ud og laver sit eget AAA PC/konsol-spil. Det er jo især mobil/tablet det er den "lette" indgangsvinkel til markedet som selvstændig spiludvikler.
Det andet spilbranchen kan, er selvfølgelig at man kan arbejde med noget man har interesseret sig for (og brugt måske tusindvis af timer på) fra man var barn - spil. Man hører jo sjældent om nogen der igennem deres ungdom gik og drømte om at lave store kommunale sagsstyringssystemer, så der kan spilbranchen mere virke som et drømmejob
Men det er jo så også en drøm man betaler for i form af større kamp om jobbene, større usikkerhed omkring ens job når man så har det, mindre løn og i mange tilfælde dårligere generelle arbejdsvilkår.
Det med usikkerhed, hænger sammen med at det jo ligesom med film, altid er usikkert om ens spil bliver en (økonomisk) succes. Og ens firma kæmper imod alle andre firmaer i verden der laver samme type spil. Hvis man f.eks. arbejder for en stor it-konsulentvirksomhed, så drives forretningen af at stort set alle firmaer i verden har brug for it systemer, og løbende har brug for at få dem fornyet og gentænkt. Og eftersom der generelt er mangel på softwareudviklere, så er der masser af kunder. Og da man bliver betalt for at lave systemet, ikke for om det bliver et hit, så er der ikke den samme usikkerhed. Som spilprogrammør får man selvfølgelig ikke løn efter om spillet man arbejdet bliver et hit, det er mere ment som at risikoen for at firmaet efterfølgende går fallit er forholdsvis stor når et AAA-spil fejler.
Lige meget hvad, så er det gode at du tænker i programmeringsretningen, så kan det aldrig gå helt galt lige meget hvad du vælger
