Treacherous Journeys, Online Action RPG

Jesper Nielsen
Level 5 - Youngling
Posts: 56
Joined: 31 Oct 2013, 11:31

Mange bække små

Unread post by Jesper Nielsen » 29 Jul 2021, 15:51

Der blev holdt lidt pause i ferien, hvor jeg egentlig havde planlagt at gå amok med gamedev men jeg må have trængt til at koble fra og så var der så mange andre ting der skulle ordnes derhjemme.
Nu er jeg i gang igen - er glad for de valg jeg har taget i forhold til hvordan jeg sammensætte udendørs scener. Har også næsten styr på småsøer og bække efter at have fundet en brugbar shader - regner dog med at skulle sætte mig ind i flowmaps hen af vejen men det her må være godt nok til jazz indtil videre.
Er også næsten færdig med første udkast til en lille dungeon med en miniboss.
Regner med at lægge ny demoversion op i weekenden og kunne godt bruge testere :)

Image

Image

User avatar
ZeroHero
Level 33 - Larry Laffer
Posts: 335
Joined: 21 Jul 2009, 19:03
Location: England
Contact:

Re: Treacherous Journeys, Online Action RPG

Unread post by ZeroHero » 30 Jul 2021, 12:13

Godt at se at der stadig er gang i projektet! 🙂

Jesper Nielsen
Level 5 - Youngling
Posts: 56
Joined: 31 Oct 2013, 11:31

Re: Treacherous Journeys, Online Action RPG

Unread post by Jesper Nielsen » 07 Sep 2021, 12:10

Jojo der er stadig gang i det:) Har lige releaset september demo versionen, der blandt andet indeholder magiske genstande samt nye skills - Cleave og Multishot.
https://treacherousjourneys.itch.io/tre ... s-journeys

Image

User avatar
jonaz.dk
Site Admin
Posts: 2768
Joined: 04 Mar 2008, 22:24
Location: DK
Contact:

Re: Treacherous Journeys, Online Action RPG

Unread post by jonaz.dk » 08 Sep 2021, 13:54

Fedt det rykker! :)

Håber jeg kan nå en lille tester inden for længe.

User avatar
jonaz.dk
Site Admin
Posts: 2768
Joined: 04 Mar 2008, 22:24
Location: DK
Contact:

Re: Treacherous Journeys, Online Action RPG

Unread post by jonaz.dk » 10 Sep 2021, 08:22

Hey Jesper!
Fik lige prøvet seneste i går aftes! :)

Der var helt sikkert udvikling siden jeg rørte det sidst. Men det er stadig med meget bare-bones Diablo-like vi er ude i. Som er gjort mange gange før. Men stadig langt fra bare Diablo 1. Her efter en 5-6 års udvikling allerede. Eller hvor lang tid du nu har smidt i projektet.

Så jeg har lidt et kontroversielt forslag oven på den omgang playtest.
Naturligvis forventer jeg ikke du lytter til mig.. fordi det gør folk aldrig alligevel! :rolleyes ;) Men så har jeg da gjort mit!

Nu kender jeg naturligvis ikke præcist dit scope i detaljer. Men tænker at det er over i crazy land. Det er i hvert fald en helt klassisk fælde for indiedevs at gå i når de kaster sig ud i deres første store drømme fantasy action RPG spil. Med 1.000.000.000 items, spells, maps osv.

Jeg tænker at det bliver du >>ALDRIG<< færdig med inden du når pensionsalderen!
Men så er der i hvert fald noget at nørde med på plejehjemmet. Og det er måske ikke så galt endda! :D ;)

Nu skal jeg jo ikke bare skyde dine drømme ned uden at være konstruktiv. Fordi du har jo rent faktisk noget der virker! ARPG grind and loot gameplayet virker jo bare på folk. Og du har jo en masse funktionalitet som du heller ikke behøver at smide væk ved at dreje målet for projektet i en lidt anden retning.

Mit konstruktive forslag er at du drejer projektet over i noget mere PVP area multiplayer agtigt.
Og korter game session kraftig ned. Fra et persistent progression game der måske skal varer flere hundrede timer til mindre PVP sessions som varer 30 minutter til en 1 time eller noget i den retning. Team vs. team. Og som måske endda kan nydes solo. (because multiplayer community building and growing is hard)

Så jeg tænker at du burde sigte efter et multiplayer mode på et begrænset område med begrænset udvalg af spells og items. Som resetter din karakter mellem hvert spil.
Grundlæggende tænker jeg at en slags Diablo meets Battlefield kunne virke rigtigt godt og være skide skægt.
Med node capture. Team vs. team hvor high level mobs forsvarer nogle områder/små fæstninger.
Redesign af mappet så det understøtter det slags mode.
Stadig hvor leveling, items, mobs, spells, dungeons, quests og hvad der ellers er stadig er en del af spillet.
Og spilleren har mulighed for nå max level i en play session.
Hvor man som spiller lige skal ud og grinde lidt mobs inden man er klar til at tage de vildere node defending mobs ud eller gå i små miniboss dungeons og få det fede loot.

Alternativt kunne det også være noget MOBA, coop eller Battle Royale agtigt gameplay der møder klassisk ARPG.

Det var et projekt jeg realistisk kunne tro på at du kunne bliver færdigt med inden for en overskuelig årrække (måske 3-4 år?) i rimeligt polished tilstand og lave til en eller anden form for succes ud af.

Alternativet med det store MMO ARPG er at det med stor sandsynlighed ender i grøften med scope creep. Og det ville helt sikkert være skide ærgerligt! :cry:

Du har helt sikkert noget at arbejde med! Men hvis jeg på nogen måde kunne få dig til at ændre kurs hvor du stadig bibeholder kernen, content og tech i projektet tror jeg det ville være det absolut bedste.

Fortsat god vind med projektet! :D Where ever it takes you!

Jesper Nielsen
Level 5 - Youngling
Posts: 56
Joined: 31 Oct 2013, 11:31

Re: Treacherous Journeys, Online Action RPG

Unread post by Jesper Nielsen » 10 Sep 2021, 10:52

Tak for kommentarerne - jeg måtte lige gå mine noter igennem for at lave lidt status på hvor meget jeg har nået, og hvor meget tid jeg har brugt på det.
6 år er lang tid ja - men i det tidsrum har spillet været lagt lidt på hylden i månedsvis flere gange, blandt andet i 2020 hvor jeg stort set ikke rørte det.
I alt har jeg registreret 840 timer på det - det inkluderer et gæt på 120 timer for den tid jeg har brugt før september 2016 hvor jeg begyndte at tidsregistrere. De 120 timer er muligvis noget mere end det - og det kan også godt være jeg har undervurderet nogle af de perioder jeg har registreret, så lad os sige 1000 timer, eller hvad der svarer til ca. 1/2 år på fuld tid.
Størstedelen af den tid er brugt på grundlæggende teknologi der nu er på plads, så det vil ikke koste mig 1000 timer mere at få dobbelt så meget "indhold".
Samtidig har jeg også brugt rigtig meget tid på at lære at bygge levels, samt mange iterationer for at finde den stil jeg vil have.

Men du har bestemt ret i at jeg skal passe på scope - jeg undgår også bevidst at kalde mit spil for en mmorpg - bruger dog tagget af og til på Twitter i mangel af et bedre ord for den type online spil i mindre skala :)
Jeg har nu ikke lige nogen planer om at sadle om - hver af de andre genrer du nævner kommer jo med deres egne udfordringer, i særdeleshed PVP hvor det er super vigtigt at have en balance mellem klasserne. Med PVE er det vigtigste at alle klasser er solo "viable" - så kan man vælge den klasse der tiltaler én mest. Og så skal de selvfølgelig have hver deres rolle i en gruppe.

Målet er ikke, og har aldrig været, at dette skal være WoW med action combat, så det jeg har valgt at skære fra er:
PVP - kan da godt være jeg kan lave nogle arenaer, wilderness eller andet hvor folk kan slå på hinanden men det er ikke noget jeg vil vægte højt i udviklingen, og hvis det ikke er balanceret er det ikke super vigtigt i første omgang. Man kan ikke være alt for alle.
Raids - Fokus er på at spillet skal være underholdene både solo og i små grupper, så det skal kunne fungere uanset hvor mange der er logget på.
Kæmpestor åben verden - dels kan den ikke blive kæmpestor i det hele taget hvis jeg selv skal lave den medmindre jeg laver noget automatisk generering, og dels vil jeg slet ikke ud i noget hvor et sammenhængende område ikke kan håndteres af en enkelt server.
Massivt antal spillere (i en enkelt verden) - i og med at verdenen ikke kan blive særlig stor kan der heller ikke blive plads til så mange spillere. Det er selvfølgelig et luksusproblem som jeg nok ikke skal bekymre mig særligt meget om lige foreløbig...

Indtil videre er der ca. 30-45 minutters gameplay vil jeg mene. Det umiddelbare mål for året er at demoen skal indeholde ca. 2 timers gameplay hvis man spiller koncentreret. De næste 2 måneder vil fokus dog primært være på at få de vigtigste features på plads.

User avatar
jonaz.dk
Site Admin
Posts: 2768
Joined: 04 Mar 2008, 22:24
Location: DK
Contact:

Re: Treacherous Journeys, Online Action RPG

Unread post by jonaz.dk » 10 Sep 2021, 12:03

Ok ok så. Vi ser hvad tiden bringer. :)

Ja det har helt sikkert sine egne udfordringer med lidt mindre scopede arena spil.

- Græs osv. i startområdet virker forresten meget fint nu. :)
- Fik vidst også nakket alle former af i creatures skeletter, bjørne, goblins, edderkopper. Og en gut i en rød kappe der har nogle rigtige sure venner.
- En lille ting der mangler og ville gøre meget er hit partikkel blodsplat og tilhørende saftig lydside.
- Enemies og pickups kunne godt bruge outline når man har mouse over på dem.

Er der forresten planer om shops og gold?

Jesper Nielsen
Level 5 - Youngling
Posts: 56
Joined: 31 Oct 2013, 11:31

Re: Treacherous Journeys, Online Action RPG

Unread post by Jesper Nielsen » 10 Sep 2021, 12:40

Tak for komplimenter om græs, hehe det har jeg godt nok brugt uforholdsmæssigt meget tid på, men til gengæld er jeg også meget glad for hvordan det ser ud - bortset fra at der er nogle tuer hvor bunden ikke står stille, men det er bare nogle vertex colors der er forkerte - skal have en anden shader på i det hele taget som jeg bedre kan lide men det er ikke det vigtigste i verden lige nu så det må vente :)
Fandt du hulen med goblin shamanen?

Ja der skal være guld og shops i spillet - regner dog først med at man får lejlighed til at bruge sit guld når man kommer til den første landsby som jeg har planlagt, og det er heller ikke noget der skal droppe lige så ofte som i Diablo.

Jeg har fået kontakt til en gut der gerne vil lave musik og SFX - indtil videre på uforpligtende basis, og i det hele taget skal der snart arbejdes en del med at få lidt mere "oomph" ind i oplevelsen - både med SFX og VFX og finpudsning af animation controller.

User avatar
jonaz.dk
Site Admin
Posts: 2768
Joined: 04 Mar 2008, 22:24
Location: DK
Contact:

Re: Treacherous Journeys, Online Action RPG

Unread post by jonaz.dk » 10 Sep 2021, 13:00

Ej missede Goblin shamanen!
Jeg var vidst kun i to dungeons så vidt jeg husker. En med mange rødlige edderkopper i hvert fald.

Fedt med lidt ekstra lyd på vej hvis der kan leveres.

Jesper Nielsen
Level 5 - Youngling
Posts: 56
Joined: 31 Oct 2013, 11:31

Re: Treacherous Journeys, Online Action RPG

Unread post by Jesper Nielsen » 10 Sep 2021, 15:03

Ja - har prøvet det før uden at der så skete så meget mere.
Men forståeligt nok - jeg er ikke i stand til at give de helt store incitamenter endnu...
Hvis der er nogen der har lyst til at lave noget, så er udgangspunktet at samarbejde vil være uforpligtende, og enhver beholder fulde rettigheder til eget arbejde.
Til gengæld har jeg så heller ingen licens til at anvende materialet i en kommerciel release - hvis det kommer dertil skal der først aftales en pris. Og hvis man ikke ønsker at fortsætte samarbejdet vil jeg fjerne materialet fra den gratis demo indenfor 1 måned.
Den er jo kun interessant at være med på hvis man synes det er sjovt, og hvis man kan forestille sig selv at bruge det til noget andet hvis der nu ikke sker noget med spillet.
Nu får vi se :)

Post Reply