Jobs og showcase

Martin Nielsen
Level 1 - Speck of dust
Posts: 10
Joined: 16 May 2015, 16:03

Jobs og showcase

Unread post by Martin Nielsen » 16 May 2015, 16:22

Hej

Jeg har sammen med en ven været i gang med at udvikle et job-site (alá JobIndex) tiltænkt den kreative branche. Jeg, som koder, han som idemand, html-snedker og marketingsmand.

Forskellen skulle være at man i sin præsentation, som jobsøger, kan tilføje billeder, video og lyd. Hvis man søger en grafiker, så siger et billede mere end 1.000 ord er tanken. Og hvis man er lydmand, så siger et lydklip også mere end blot ord. Dog ville vi også meget gerne have kodere på sitet, selvom et showcase måske er mindre vigtigt for dem. Men det kunne være fedt med et samlende site for den kreative branche. Et sted hvor firmaerne kigger som det første, når de skal bruge folk. Et sted hvor jobsøgere lægger deres profiler op og hvor firmaer har deres profiler og hvor de kan poste jobopslag.

Nu har min partner mistet gejsten og jeg sidder tilbage med det her 90% færdige site. Jeg skal vurdere med mig selv om jeg vil spare penge sammen til en erstatning for min ven til de ting, som mangler i forbindelse med HTML osv. eller hvordan jeg nu kommer videre. Partnerskab f.eks.

Men jeg tænkte at det ville være en god ting at høre fra målgruppen selv om dette projekt er noget, som der er interesse for. En ting er naturligvis selv udførelsen. Er det pænt og brugervenligt, men uderover det, så kunne det jo være at der var konkurrerende sites derude, som tilbyder samme funktionalitet. Eller mener alle at de da selv kan smække et site op og blot sende link til virksomhederne - no problem? Eller at spilbrancen er så lille at alle kender alle. Jeg læste at der kun er omkring 700 mennesker i spilbranchen i Danmark (hvorfor det kunne være en ide at udvide målgruppen til filmbranchen osv.)

På forhånd tak for svar.

User avatar
Pegepinden
Level 16 - Hellghast
Posts: 167
Joined: 17 Jul 2013, 22:51

Re: Jobs og showcase

Unread post by Pegepinden » 16 May 2015, 16:35

Svært at sige om det er noget der er brug for. Vil nok kræve en markeds analyse af en der har forstand på det.

Det er rigtigt at spilbranchen i Danmark er forholdsvis "lille" og at rigtigt mange kender hinanden. Men derfor kan det jo stadig være ret interessant at kunne finde folk uden for branchen som har nogle kompetencer der kan bruges inde for spilbranchen. Og nu er det jo de kreative fag du sigter efter, som straks er en større målgruppe, da det jo også inkludere folk fra arkitekt branchen foreksempel, osv..

Nu er jeg selv programmør. Og som spilprogrammør ville jeg ALTID showcase hvad jeg har lavet med billeder og videoer.
I code stuff, it is true!

PlaywoodGames
Level 0 - Null
Posts: 2
Joined: 09 Feb 2015, 20:35

Re: Jobs og showcase

Unread post by PlaywoodGames » 16 May 2015, 16:46

Hej Martin

Det er en rigtig god ide at skabe et job site hvor man kan samle profiler fra den kreative branche.

Som det er nu kan det være svært at få et overblik over dygtige spil udvikledere som leder efter job i branchen, specielt i danmark.

Vi bruger for det meste vores kontakter, Polycount og Artstation, til at finde talent.

Jeg tror dog at du skulle overveje en mere international profil for dit site, da det som Indie studie kan være meget attraktivt at samarbejde med freelances uden for landets grænser, der har præcis de evner man leder efter.

Du kan jo overveje at kontakte Interactive Denmark som allerede bruger meget energi på at bringe branchen sammen, måske de har nogle ideer eller viden du kan bruge i dine overvejelser.

Martin Nielsen
Level 1 - Speck of dust
Posts: 10
Joined: 16 May 2015, 16:03

Re: Jobs og showcase

Unread post by Martin Nielsen » 16 May 2015, 17:18

Af af vores overvejelser har været om vi skulle inkludere andre lande. Som minimum Sverige, da det ligger meget tæt på. Det eneste til hinder for udenlandske freelancere, er om de kan vælge deres land og region. Hvis jeg forstår dig ret.

Angående programmører (og grafikere for den sags skyld), så kan vi, da vi har få professioner, lave særlige færdigheder tilrettet dem, som de kan tilvælge og som man kunne gøre søgbare i mere eller mindre grad.

Se eksempel med "koder"-HTML (man vælger fra 1-5 hvor god man er til en bestemt ting - der mangler visuel forklaring):

Image

Tak for de svar der er kommet indtil videre.

User avatar
Pegepinden
Level 16 - Hellghast
Posts: 167
Joined: 17 Jul 2013, 22:51

Re: Jobs og showcase

Unread post by Pegepinden » 17 May 2015, 14:29

Virker fornuftigt nok. Hvis du har brug for en til et testrun, af oprettelse og visualisering af profil, så smid en PM, gør jeg gerne.

Udover programmering har jeg haft en masse usability og design fag i min tid. Så kan sikkert give dig lidt brugbart feedback på det.
I code stuff, it is true!

User avatar
Pegepinden
Level 16 - Hellghast
Posts: 167
Joined: 17 Jul 2013, 22:51

Re: Jobs og showcase

Unread post by Pegepinden » 17 May 2015, 14:31

Og som nævnt før, så tag kontakt til Interactive Denmark!
I code stuff, it is true!

Martin Nielsen
Level 1 - Speck of dust
Posts: 10
Joined: 16 May 2015, 16:03

Re: Jobs og showcase

Unread post by Martin Nielsen » 17 May 2015, 19:29

Pegepinden wrote:Virker fornuftigt nok. Hvis du har brug for en til et testrun, af oprettelse og visualisering af profil, så smid en PM, gør jeg gerne.
Det vil jeg lige huske, for når man sidder med det i noget tid, så bliver man blind på en eller anden måde. Det mest irriterende ved at være alene er manglen på udveksling af ideer og sparring.

Zee
Level 22 - Imp
Posts: 229
Joined: 10 Mar 2008, 10:40

Re: Jobs og showcase

Unread post by Zee » 18 May 2015, 08:54

"man vælger fra 1-5 hvor god man er til en bestemt ting - der mangler visuel forklaring"
Der er 4 radiobuttons, ikke 5. Kunne ikke lade være med at kommentere på det :)

Martin Nielsen
Level 1 - Speck of dust
Posts: 10
Joined: 16 May 2015, 16:03

Re: Jobs og showcase

Unread post by Martin Nielsen » 18 May 2015, 10:58

Zee wrote:"man vælger fra 1-5 hvor god man er til en bestemt ting - der mangler visuel forklaring"
Der er 4 radiobuttons, ikke 5. Kunne ikke lade være med at kommentere på det :)
Den 5. er kun for betalende kunder ;)

Peter
Level 4 - Newbie
Posts: 48
Joined: 29 May 2009, 11:14

Re: Jobs og showcase

Unread post by Peter » 19 May 2015, 10:18

Jeg syntes det ser spændende ud, og vil gerne tilslutte mig Pegepindens udsagn om at showcases er lige så vigtige for programmører som for andre kreative faggrupper. Jeg kunne i hvert fald aldrig finde på at tage til jobsamtale uden at tage nogle af mine bedste cases med at vise frem.

Mht. 1-4 knapperne der viser hvor god man er til noget, så er det ikke en løsning jeg ville være særligt glad for som jobsøgende. I mit eget CV skriver jeg hellere at jeg f.eks. er Expert i C#, Intermediate i Java og har erfaring med HTML. Det er alt sammen positive udtryk som dog stadig giver et reelt indtryk af hvor stærk jeg er i forskellige teknologier.
I forhold til det viste eksempel ville jeg som ansættende leder kunne finde på at tænke: Hmm, han er åbenbart ikke særligt god til C# og ASP.NET, i stedet for at tænke: Ok, han er Expert i OpenGL og Unity3D og har erfaring med C# og ASP.NET. Man kunne self. bare nøjes med at bruge knap 1 og 2, men det syntes jeg også giver et lidt forkert billede. Så så jeg hellere at man valgte hhv. Expert, Intermediate, Experienced eller lign. i en dropdown.

Håber min feedback er forståelig; det handler for mig om at promovere mig selv så godt som muligt ved at fokusere mine styrker og ikke udstille mine svagheder unødigt.

Men godt arbejde, det er helt klart interessant med en mere dedikeret job portal hvor de kreative bedre kan fremvise deres arbejde og evner.

User avatar
Instawin
Level 17 - Jade Raymond
Posts: 171
Joined: 30 Apr 2015, 09:28
Location: Copenhagen
Contact:

Re: Jobs og showcase

Unread post by Instawin » 19 May 2015, 13:34

Jeg synes det er et rigtig godt initiativ!
Jeg mener også, at det vil lande solidt i blandt andet Danmark. Det er mit indtryk, at særligt den mere kreative "medie" branche, som spil, film, interaktiv underholdning, samt anden app-udvikling mangler et sted at forankre deres udbud og efterspørgsel.

Særligt spilindustrien i Danmark virker til at være præget af at være så tidligt i sin livsløbsfase, at mange dygtige mennesker desværre kun kan opnå midlertidige ansættelser, eller ansættelser, der ikke er fuldtids.
Derfor ville det være godt at have ét samlet sted, hvor alle kunne se, præcist hvad der var af udbud og efterspørgsel.

Men jeg vil helt klart også mene, som det tidligere er beskrevet, at det vil være rigtig smart at få det promoveret gennem kanaler, der opererer i feltet - som f.eks. Interactive Denmark, men måske også nogle af de IT-orienterede fagbevægelser som f.eks. PROSA.
Rasmus Ravnsbjerg Byriel
Game Director - GameMasterz

You miss 100% of the shots you don't take.

The difference between master and beginner - The master has failed more times than the beginner has even tried!

Martin Nielsen
Level 1 - Speck of dust
Posts: 10
Joined: 16 May 2015, 16:03

Re: Jobs og showcase

Unread post by Martin Nielsen » 19 May 2015, 15:47

Peter wrote:Jeg syntes det ser spændende ud, og vil gerne tilslutte mig Pegepindens udsagn om at showcases er lige så vigtige for programmører som for andre kreative faggrupper. Jeg kunne i hvert fald aldrig finde på at tage til jobsamtale uden at tage nogle af mine bedste cases med at vise frem.
Det giver egentlig mening når I siger det, men det var noget jeg var lidt usikker på.
Peter wrote: Mht. 1-4 knapperne der viser hvor god man er til noget, så er det ikke en løsning jeg ville være særligt glad for som jobsøgende. I mit eget CV skriver jeg hellere at jeg f.eks. er Expert i C#, Intermediate i Java og har erfaring med HTML. Det er alt sammen positive udtryk som dog stadig giver et reelt indtryk af hvor stærk jeg er i forskellige teknologier.
Jeg forstår din pointe, men så alligevel ikke. Ved at nævne ordet "intermediate", så har du jo allerede udstillet en relativ svaghed.

En ting vi også havde fokus på var at vi også skulle tage højde for arbejdsgiverens ønsker til at kunne gennemskue og sammenligne mange profiler. Derfor skal profiler hvor det er muligt vælge mellem nogle faste udtryk. En af fordelene ved en sådan jobportal er efter vores mening at arbejdsgiver ikke skal gennemlæse 100 forskellige word dokumenter, sat op på 100 forskellige måder, hvor nogle siger at de er "gode" til noget. Andre at de er "intermediate". Hvordan sammenlignes dette for en arbejdsgiver? Og hvordan filtreres dette i en søgning.

Jeg har brugt betegnelserne "I ingen grad" (vælges denne vises denne færdighed IKKE for arbejdsgiver. Dette bla. også for ikke at spamme ens profil til med irrelevante færdigheder), "I nogen grad", "I rimelig grad", "I høj grad" sorteret så de bedste står først. Disse betegnelser kan dog lige nu kun ses ved hilight på radiobuttons og ikke i VIS PROFIL. Men det er en af de ting, som skal finpudses. Og disse betegnelser kunne ændres til "intermediate" osv.
Peter wrote: Så så jeg hellere at man valgte hhv. Expert, Intermediate, Experienced eller lign. i en dropdown.
Hmm...det kunne faktisk sagtens være en løsning, når man vælger i EDIT PROFIL, da dette er mere plads besparende set i forhold til radiobuttons, men jeg er nu stadig tændt på ideen med at vise færdigheder visuelt på selve VIS PROFIL. Se her hvordan den udgivne profil ser ud for arbejdsgiveren (igen, koder-html, her kunne man måske kombinere med tekst):

Image

Peter wrote: Men godt arbejde, det er helt klart interessant med en mere dedikeret job portal hvor de kreative bedre kan fremvise deres arbejde og evner.
Det er fandme fedt at høre. Man kan godt efter noget tid blive i tvivl. Især da vi har været så uprofessionelle ikke på nogen måde at undersøge det før vi gik i gang. Vi antog bare at det var en super ide. Det føltes godt i maven, men som tiden går begynder tvivlen at nage, så småt.
Ville jeg selv bruge en sådan portal: Ja, men man ved jo aldrig om dette betyder om andre vil.
Last edited by Martin Nielsen on 19 May 2015, 16:40, edited 2 times in total.

Martin Nielsen
Level 1 - Speck of dust
Posts: 10
Joined: 16 May 2015, 16:03

Re: Jobs og showcase

Unread post by Martin Nielsen » 19 May 2015, 15:53

Instawin wrote:Jeg synes det er et rigtig godt initiativ!
Fedt :)
Instawin wrote: Men jeg vil helt klart også mene, som det tidligere er beskrevet, at det vil være rigtig smart at få det promoveret gennem kanaler, der opererer i feltet - som f.eks. Interactive Denmark, men måske også nogle af de IT-orienterede fagbevægelser som f.eks. PROSA.
Ja, det har du sikkert ret i. Det er også noget vi har snakket om (dog ikke lige PROSA, mere IGDA).

User avatar
Wikzo
Level 19 - Wario
Posts: 197
Joined: 25 Oct 2008, 14:17
Location: Aalborg
Contact:

Re: Jobs og showcase

Unread post by Wikzo » 20 May 2015, 09:42

Har kun skimmet tråden, så ved ikke om denne side allerede er blevet nævnt: http://gameform.dk

User avatar
Instawin
Level 17 - Jade Raymond
Posts: 171
Joined: 30 Apr 2015, 09:28
Location: Copenhagen
Contact:

Re: Jobs og showcase

Unread post by Instawin » 20 May 2015, 09:46

Det er bare ikke mit indtryk, at IGDA er lige så kendt i Danmark? Men internationalt har de vel formodentlig lige mere pondus?

Angående gradueringen af folks evner, hvorfor så ikke gøre det til en 100-pointsskala? Så kan folk angive det med et antal points, hvor de får vejledningen med de 5 trin.
Således at

No experience = 0

Beginner/minor experience = 20

Intermediate = 40

Specialist = 60

Expert/Elite = 80

Master = 100

Kunne det være en løsning?

Så er det også nemmere at sortere på måske? Lave eventuelle grafer, overall gennemsnit, eller hvilke andre fremstillinger man måtte ønske. Og samtidig kan brugerne jo godt give sig selv f.eks. 72 eller 38 points i én eller anden færdighed.
Dog kræver dette nok, at I forsøger at give en form for eksemplificering af, hvad det er for en type kompetencer der ligger i hvilke niveau - Altså at man f.eks. skal kunne x/y, for at ligge på 60 points - eller at man skal kunne a/b for at ligge på 20 points osv. For folks personlige fortolkning af sådan en skala er altid meget forskellig.

Men det kræver jo nok lidt bidrag fra forskellige branche"eksperter" til at stille sådanne eksempler op.
Rasmus Ravnsbjerg Byriel
Game Director - GameMasterz

You miss 100% of the shots you don't take.

The difference between master and beginner - The master has failed more times than the beginner has even tried!

Martin Nielsen
Level 1 - Speck of dust
Posts: 10
Joined: 16 May 2015, 16:03

Re: Jobs og showcase

Unread post by Martin Nielsen » 20 May 2015, 10:02

Wikzo wrote:Har kun skimmet tråden, så ved ikke om denne side allerede er blevet nævnt: http://gameform.dk
Det er det ikke. Tak for linket. Det kunne jo betragtes som et alternativ omend det ikke helt det samme, så det er meget interessant.

Det ligner noget der er støttet af EU. Hmm...
Last edited by Martin Nielsen on 20 May 2015, 10:18, edited 1 time in total.

Martin Nielsen
Level 1 - Speck of dust
Posts: 10
Joined: 16 May 2015, 16:03

Re: Jobs og showcase

Unread post by Martin Nielsen » 20 May 2015, 10:15

Instawin wrote: Angående gradueringen af folks evner, hvorfor så ikke gøre det til en 100-pointsskala?
Jeg synes ikke at det er nødvendigt med en så stor graduering. Om man ligger på 60 eller 61 er tæt på meningsløst. Især, når vi snakker om noget som er så subjektivt. Meningen er at det skal give arbejdsgiver et lynhurtigt overblik over en potentiel medarbejders evner. Hvem skal sorteres fra og til. Resten må afklares til jobsamtalen.

Der er også det i det at hvis graduering er så fin, så vil ingen almideligt beskedne mennesker lægger sig på 100, men andre typer mennesker vil gerne. Hvis det er 1-4 og det gøres klart at 4 betyder at man er produktiv i sproget/programmet, men ikke at man nødvendigvis kan ALLE kommandoer udenad, så kan man forestille sig at mange godt "tør" vælge 4, men ikke 100.

Hvad synes I andre?

Keep the ideas coming though :)

User avatar
Instawin
Level 17 - Jade Raymond
Posts: 171
Joined: 30 Apr 2015, 09:28
Location: Copenhagen
Contact:

Re: Jobs og showcase

Unread post by Instawin » 20 May 2015, 11:38

Er ræsonementet ikke det samme uanset skalaen? Om man tør lægge sig på 4 eller 70, hvis forklaringen er den samme?
Nuvel, det var også blot en idé :)
Rasmus Ravnsbjerg Byriel
Game Director - GameMasterz

You miss 100% of the shots you don't take.

The difference between master and beginner - The master has failed more times than the beginner has even tried!

Peter
Level 4 - Newbie
Posts: 48
Joined: 29 May 2009, 11:14

Re: Jobs og showcase

Unread post by Peter » 21 May 2015, 08:42

Jeg syntes også at 0-100 er for finkornet... Jeg kan godt lide farvemodellen, så længe at de lave point ikke bliver for røde :)... Måske en gradient fra lysegrøn til mørkere grøn?

Som jobsøger ville min største bekymring nok ligge i at jeg kan få lov til at præsentere mig selv på mine vilkår, sådan at jeg kan få de ting frem jeg ønsker. Det vil jeg bestemt ikke udelukke at farvemodellen kan klare.
Som arbejdsgiver ved jeg godt at jobsøger self. prøver at sælge sig selv ved at fremhæve sine positive sider, og det er også fint. Derfor tror jeg mere at jeg ville værdsætte et site som kan give et hurtigt og godt overblik, kombineret med en overskuelig præsentation af de showcases der er indsendt.

LinkedIn style endorsements syntes jeg også rigtigt godt om, men de kræver self. et vist volumen før de giver mening.

- Peter

Zee
Level 22 - Imp
Posts: 229
Joined: 10 Mar 2008, 10:40

Re: Jobs og showcase

Unread post by Zee » 21 May 2015, 09:41

Jeg synes ikke LinkedIn's endorsement er fantastisk. Men altså, jeg bruger heller ikke rigtigt LinkedIn til noget.
Men jeg har fået en masse endorsements fra andre, fordi LinkedIn belønner folk for at gøre det (eller straffer for ikke at gøre det), og det har egentlig ikke så meget at gøre med hvad jeg kan. Så at f.eks. 30 folk har sagt jeg kan C# (fordi jeg arbejder sammen med dem, og LinkedIn tvang dem til at finde på noget), synes jeg ikke giver så meget.
Jeg tænker også, at man som arbejdsgiver kigger meget lidt på hvilke endorsements folk har, men hellere vil se deres CV (som i Martin Nielsens tilfælde her primært kommer til udtryk via ens portfolio). Personligt har jeg også ansættelses-ansvar, og inden en jobsamtale går jeg slet ikke ind for at se kandidatens LinkedIn-profil.

Peter
Level 4 - Newbie
Posts: 48
Joined: 29 May 2009, 11:14

Re: Jobs og showcase

Unread post by Peter » 21 May 2015, 10:13

Ja, jeg kan godt genkende problemet med at mange endorser helt random, så det er self. noget man skal være opmærksom på. Jeg syntes dog godt at det kan give lidt værdi. Jeg er dog helt enig i at et godt CV er meget mere værdifuldt - og derfor er det vigtigste naturligvis også at den del af sitet fungere optimalt.

Derudover ville jeg altid give en kandidat en lille "prøve" til en samtale. Det er let nok til programmører, og må også være relevant for andre typer ansættelser? Hvis sitet blev meget internationalt kunne man evt. integrere eksisterende løsninger til online tests, jeg ville dog altid foretrække at udføre den face to face hvis muligt.

PS: Har ikke selv direkte ansættelsesansvar, men er nogle gange en del af processen omkring at evaluere en kandidat hvis det er til en stilling indenfor min ekspertise.

Martin Nielsen
Level 1 - Speck of dust
Posts: 10
Joined: 16 May 2015, 16:03

Re: Jobs og showcase

Unread post by Martin Nielsen » 21 May 2015, 11:04

Peter wrote:Jeg syntes også at 0-100 er for finkornet... Jeg kan godt lide farvemodellen, så længe at de lave point ikke bliver for røde :)... Måske en gradient fra lysegrøn til mørkere grøn?
Bestemt ikke en dårlig ide. Det vil blive overvejet!

Martin Nielsen
Level 1 - Speck of dust
Posts: 10
Joined: 16 May 2015, 16:03

Re: Jobs og showcase

Unread post by Martin Nielsen » 21 May 2015, 11:27

Zee wrote:Jeg synes ikke LinkedIn's endorsement er fantastisk.
Efter min opfattelse er LinkedIn's endorsements til grin. Jeg tror ikke at ret mange tager dem seriøst. Vi har snakket meget om endorsements og recommendations og community. Men vores konklusion har været at ens venner anbefaler én og det har reelt ingen værdi for arbejdsgiver. Det eneste der har værdi er hvis en ansat anbefaler en ven til det firma han selv arbejder for. Så kommer han på en måde til at stå på mål for sin anbefaling.

Vi går meget op i at der ikke er for meget "pjat" :) Og alt skal ses fra begge sider. Arbejdstager og arbejdsgiver. Vi skal passe på med features som er en fordel for arbejdstager men en ulempe for arbejdsgiver og omvendt.

Peter beskriver meget godt vores grundholdning / strategi:

"Derfor tror jeg mere at jeg ville værdsætte et site som kan give et hurtigt og godt overblik, kombineret med en overskuelig præsentation af de showcases der er indsendt."

Hvis nogle har ideer til relevante søgeparametre når man skal søge efter jobs og ansatte, så sig gerne frem. Måske har vi glemt nogle åbenlyse.

Vi har for jobs:
Antal års erfaring krævet.
Antal års ledererfaring krævet
Antal ansatte i firmaet (måske dum, men det er noget jeg går op i selv)
Profession der søges (programmør, grafiker osv.)
Branche (Computerspil, Computer og IT, Lyd og musik, osv)


Vi har for medarbejdere (firmaer der søger medarbejdere):
Løn-niveau
Erfaring
Leder-erfaring
Profession
Aktivt søgende (man kan checke nej i sin profil)
Fritekst søgning, som søger i færdigheder og fritekst præsentation.

EDIT: Der mangler da ansættelsestype: Fuldtid, deltid, freelance, praktikant........

Post Reply