Praktikplads/Trainee-plads søges!

F-BP
Level 0 - Null
Posts: 4
Joined: 10 Sep 2013, 11:54

Praktikplads/Trainee-plads søges!

Unread post by F-BP » 10 Sep 2013, 13:50

Image
Hvem er jeg?

Hej! Jeg hedder Frederik Bertram Poulsen, og er 19-år gammel. Jeg er en Digital Medie-student på Syddansk Erhvervsskole i Odense, som søger en lære/trainee-plads, med løbende skole-ophold (40 uger I skole, 90 på praktikplads).

Spil er min passion. Jeg blev praktisk-talt født med en GameBoy I hånden, og jeg har været facineret af spil-design siden. Fra de store spil til de nyeste maskiner--- Til de små, man kan hygge sig med på sin iPad, elsker jeg virkelig den måde spil giver interaktive oplevelser på.

Ud over spil, elsker jeg også animation, tegning, og grafik, alle som kan bruges inden for spiludvikling. Jeg tager meget inspiration fra Cartoon Network-tegnefilm I min tegnestil.

Indtil videre har jeg færdiggjort 2 spil I forbindelse med min uddannelse på Syddansk Erhvervsskole, begge selvstendige projekter udviklet I programmet Stecnyl, sammen med andre programmer:

Image
Oh my, A Platformer!
http://dm.sde.dk/games/Oh_my_a_platformer.swf

Image
An Exam Adventure
http://dm.sde.dk/games/Shooter.swf

Jeg er erfaren I Stecnyl (http://www.stencyl.com/ ), men jeg vil gerne lære andre programmer, som f. eks Unity, og Flash AS3. Jeg kan arbejde selvstændigt, eller sammen med andre.

Hvad kan jeg lave?
Jeg arbejder med programmer som Photoshop, inDesign, Illustrator (Grafisk design/Billedemanipulation), Sony Vegas, Adobe Premiere, Final Cut Pro (Film/Video-redigering), After Effects (Special effects/animation), FireAlpaca, PaintTool SAI, (Tegning), Maya (3D-animation) og Stencyl (Spil-design), m. flere.

Her er nogle eksempler på ikke-spil produktioner jeg har lavet:

Billede-redigering:
http://24.media.tumblr.com/4e5495d26208 ... 1_1280.jpg
http://25.media.tumblr.com/9e973b9023ea ... 0.png?.jpg
http://24.media.tumblr.com/1ce7d6b24e59 ... o1_500.png
http://25.media.tumblr.com/7e0d7c5431d6 ... 1_1280.png

Tegninger:
http://24.media.tumblr.com/aa11c26a8d86 ... o1_500.png
http://25.media.tumblr.com/1bf71199bc29 ... o1_500.png
http://25.media.tumblr.com/8ebc5e6aedf6 ... 1_1280.png

Video/Animation:
http://www.youtube.com/watch?v=M3YaHh3VflU
http://www.youtube.com/watch?v=9QpCpJbiuv4

Hvad får I ud af det?
For det første, får I en elev der er arrangeret om spil, venlig, sjov, og kreativ, og er villig til at lære flere ting, og spil-teorier.

For det andet, som tak for at I tager mig ind, får I 33.000 kr. I slutningen af året, og I vil få den løn jeg skal have (ca. 60 kr. I timen) refunderet I de perioder hvor jeg er på min skole.

CV
Jeg gik 10 år I folkeskole, fra 0. til 9. klasse på Munkebjerg-skolen I Odense.

Bag efter, tog jeg 10. klasse på Rantzausminde Efterskole I 3 måneder, før jeg skiftede til 10. klasse på Camp10, igen I Odense.

Imens jeg gik I 10. klasse havde jeg 2 ugers praktik I Børnehaven Strikkegården.

Efter 10. Klasse, tog jeg ansøgnings-testen til Syddansk Erhvervsskole I Odense, og blev optaget på Digital Media-holdet efter jeg bestod deres test på skolen.

Jeg tog en 4-ugers praktik på Medieværkstedet på Kulturmaskinen I Odense, og tog derefter grundforløbs-eksamen, hvor jeg fik 10 som en kombineret karrakter for mit andet spil, animation, og web.

Kontakt mig venligst hvis I skal bruge eksamensbeviser.

Kontakt!
Hvis I er intresseret I at snakke med mig, så kontakt mig:

Frederik Bertram Poulsen
Christianslundsvej 50
5800 Nyborg
Tlf.: 60106348
Mail: frederikbertrampoulsen@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/FBPYM

Hvis I vil have mere information omkring forløbet, løn, og så videre, så kontakt Sørgen Kurgan Jacobsen på:

Tlf. 63126833
Mail: sja@sde.dk
Facebook: https://www.facebook.com/kurgan.dk

På forhånd tak!

Mvh.
Frederik Bertram Poulsen
Last edited by F-BP on 10 Sep 2013, 23:25, edited 1 time in total.

simonmoeller
Level 31 - Hitler with miniguns
Posts: 318
Joined: 06 Oct 2008, 14:19
Location: Aarhus
Contact:

Re: Praktikplads/Trainne-plads søges!

Unread post by simonmoeller » 10 Sep 2013, 17:28

Den slags posts får du sgu ikke meget held med. Sorry.

PS. Ikke optimalt at stave Trainee forkert i topic.

F-BP
Level 0 - Null
Posts: 4
Joined: 10 Sep 2013, 11:54

Re: Praktikplads/Trainee-plads søges!

Unread post by F-BP » 10 Sep 2013, 23:30

Stavefejl rettet. Blargh, det var bare et enkelt bogstav.

Hvad kan jeg gøre for at forbedre min post? Jeg tager gerne imod konstruktiv kritik.

Jesper Kondrup
Level 27 - Drooling zombie
Posts: 274
Joined: 09 Nov 2009, 13:37
Location: Cph
Contact:

Re: Praktikplads/Trainee-plads søges!

Unread post by Jesper Kondrup » 11 Sep 2013, 13:08

Jeg er enig i at ansøgningen er mangelfuld, men vi skal alle starte et sted :)

Men her kommer lidt ærlig input:

- Dit materiale er simpelthen ikke godt nok endnu. Der er mange om buddet så det man viser frem skal også have et rimelig højt niveau.
- Overvej at tage en anden uddannelse, mens du samtidig i fritiden forbedrer dine evner (kender du 3dcollege.dk? De har en gamelinie).
- Det er en god idé at fokusere på eet 'kerneområde' og så blive turbo god til det! Det kunne være 2D/3D Artist med fokus på lowpoly grafik.
- Du skriver at du kender Maya -> Sørg for at vise det.
- I dit opslag er der flere stavefejl og 'underlige' sætninger hist og her. Det vil være en god idé at få nogle til at kigge det hele igennem inden du poster.

Kristian Hedeholm
Level 9 - Conjurer
Posts: 93
Joined: 26 Sep 2011, 19:32

Re: Praktikplads/Trainee-plads søges!

Unread post by Kristian Hedeholm » 11 Sep 2013, 13:45

Det kan godt være det "bare" er en stave fejl - men det sender altså et signal om, at du ikke har gidet at gøre dig umage med skrive denne forum post.
Det giver lidt en oplevelse af, at du heller ikke gider at gøre dig umage med dit arbejde. Hvilket jo tydeligvis ikke er tilfældet.

Jeg tror det som den kære Simon mener, er at det er meget sjældent at folk skaffer sig en praktik plads på at skrive en forum post om sig selv.
Basically svarer det lidt til, at du stillede dig ned på gågaden og siger "kom og have mig som praktikant" til alle der går forbi.

Hovedproblemet er, at du forventer at spiludviklingsfirmaerne kommer til dig. Det gør de ikke - det har folk som regel ikke tid til. Desuden virker sådan en forumpost også lidt som om, at du bare har valgt at skyde så bredt som overhovedet muligt - i håbet om at ramme et eller andet. Det kan godt være den strategi virker hvis du skal i byen og score, men tvivler stærkt på det virker når du skal have en praktisk plads.

Men hvad skal du så gøre i stedet?

Mit råd er, at du skal ud og henvende dig mere personligt til de firmaer du gerne vil arbejde hos. Skrive en mere personlig ansøgning, som viser at du har interesse for det, som firmaet går og laver.

Et andet godt trick er at komme ud og networke. Sidste jeg tjekkede skete der ikke så forfærdelig meget spiludvikling i Odense/Fyn området desværre. Men så er der ikke andet for end at du må tage til København engang i mellem. Jeg er selv oprindelig fra Århus, og da jeg startede i spilbranchen tilbage i 2009 skete der heller ikke super meget i Århus området (det har dog heldigvis ændret sig) - så der måtte jeg tage turen til København hver gang der skete noget interessant. Du kan holde øje med Main Forum kategorien her inde - der plejer alle de interessante spilarrangementer at blive nævnt.

Når det så er sagt, så synes jeg bare du helt klart skal klø på. Jeg synes du har en fed tegnestil (Jeg er også selv vokset op med Cartoon Network, så måske er det der for) og det bedste du kan gøre for dig selv er at tegne så meget, som du overhovedet kan. Jeg vil nok anbefalde dig at lærer at bruge Unity i stedet for Stencyl. Unity bliver brugt i næsten alle danske spil produktioner efterhånden, så at du kan sige at have erfaring med dette vil hjælpe dig rigtig meget i sidste ende. Men jeg vil endnu mere anbefalde dig, at du vælger hvilken faglinje du helst vil arbejde med, og så bliver rigtig god til den. Spilbranchen har nemlig ikke brug for generalister, men specialister (Med mindre at du starter eget firma, så er det ok at kunne lidt af det hele)
Kristian Hedeholm
Game Programmer at Tripledesign
Twitter: @KristianHede
LinkedIn: Kristian Hedeholm

F-BP
Level 0 - Null
Posts: 4
Joined: 10 Sep 2013, 11:54

Re: Praktikplads/Trainee-plads søges!

Unread post by F-BP » 11 Sep 2013, 17:10

Tak for svarene! Jeg er glad for at folk gider at pege mig på rette vej, c:

Grunden til at jeg lagde min ansøgning ud på forumet, var fordi at jeg så nogle andre tråde fra folk som søgte praktikplads, så jeg troede at det var fint nok at poste en general ansøgning her. Jeg har også tænkt mig at sende personlige ansøgninger til forskellige firmaer, jeg kan godt se nu at "At lave spil" er en meget bred sætning, så jeg har ofte været et one-man-team når jeg har lavet spil. ...Det kan jeg godt se nu ikke duer når jeg søger en praktikplads hos et støre spil-firma.

Så vidt jeg har forstået, er det ikke meningen at det firma der tager en op skal hjælpe med at oplære en (f. eks I Unity), eller har jeg misforstået det?

Stavefejl osv. har jeg ingen undskyldning for, der skal jeg blive bedre til at tjekke min tekst igennem før jeg sender den videre.

Igen, tak for svarene! Jeg skal nok holde øje med resten af forumet, og sørge for at sende mere personlige ansøgninger ud.

Kristian Hedeholm
Level 9 - Conjurer
Posts: 93
Joined: 26 Sep 2011, 19:32

Re: Praktikplads/Trainee-plads søges!

Unread post by Kristian Hedeholm » 11 Sep 2013, 18:04

Det er helt rigtig, at du forhåbentlig skulle lære en ting eller to i løbet af dit praktisk ophold.

Men hvis et firma skal sætte resourcer af til at oplærer dig, i eksempelvis hvordan Unity fungerer helt basalt, så er det ikke sikkert folk vil tage dig ind.
Du må huske på, at den tid som en person skal bruge på at oplærer dig, kunne være brugt et andet sted. Et spilfirma skal med andre ord lave en inverseting i tid, og kun hvis der kommer et positivt afkast i sidste ende vil det give mening at oplærer dig under din praktikplads.

Det undgår du helt ved at kunne sige "Jeg har allerede erfaring med Unity" - På den måde skal firmaet invester knap så meget tid i dig, og dermed er der også større chance for at de får glæde af dig = større chance for at et firma kunne have interesse i at have dig i praktik.

Jeg har selv leget lidt med Stencyl, og vil sige at hvis du kan lave et platform spil i Stencyl så burde du ikke have problemer med Unity. Det vigtigste er, at du har forstået tankegangen/logikken bag det at lave et spil.

Så det er bare med at komme i gang!
Kristian Hedeholm
Game Programmer at Tripledesign
Twitter: @KristianHede
LinkedIn: Kristian Hedeholm

Jesper Kondrup
Level 27 - Drooling zombie
Posts: 274
Joined: 09 Nov 2009, 13:37
Location: Cph
Contact:

Re: Praktikplads/Trainee-plads søges!

Unread post by Jesper Kondrup » 11 Sep 2013, 19:39

Du lader heldigvis til at have den rigtige indstilling Frederik, så det er bare med at klø på.
Men som jeg skrev tidligere, så ville jeg overveje noget mere uddannelse - og du er jo stadig ung ;)

F-BP
Level 0 - Null
Posts: 4
Joined: 10 Sep 2013, 11:54

Re: Praktikplads/Trainee-plads søges!

Unread post by F-BP » 11 Sep 2013, 20:11

Det har du ret I! Men det er lidt tricky med uddannelsen...

Jeg har færdiggjort Digital Medie grundforløbet på Syddansk Erhvervsskole, men det er påkrævet at jeg finder en praktikplads før jeg kan fortsætte på næste del af uddannelsen. Jeg er lige hoppet på Webintegrator på samme skole, dels så at jeg stadig får SU og Ungdomskort, og dels så jeg kan blive bedre til webdesign, som jeg er ret mediocore til.

Jeg vil rigtig gerne arbejde med spil I mit praktik-job, men egentlig, kunne jeg ligeså godt arbejde som grafiker/billedemanipulator/video-editor osv. hos et reklamefirma, eller noget lignede. Jeg kunne evt. sigte mod noget I den stil, mens jeg arbejder med spil og polere mine evner ved siden af.

User avatar
Wikzo
Level 19 - Wario
Posts: 197
Joined: 25 Oct 2008, 14:17
Location: Aalborg
Contact:

Re: Praktikplads/Trainee-plads søges!

Unread post by Wikzo » 22 Sep 2013, 20:55

Jeg kan anbefale at prøve at deltage til et game jam (varer typisk 48 timer). Det er en supergod måde at lære en helt masse + finde ud af, om man kan/vil udvikle computerspil.

Der er mange forskellige jams rundt om i landet. Det største er Nordic Game Jam (København), men der er også Exile (Vallekilde), Indie9000 (Aalborg), Unge Spiludviklere mini jam (København), samt online jams så som Ludum Dare og Molyjam. Prøv at lav nogle google-søgninger og se, om du ikke finder noget interessant :)

Post Reply